marți, decembrie 5, 2023
Actualitate

Reacție adversă după administrarea vaccinului Pfizer. O tânără din Vâlcea a avut o paralizie facială. Cum se simte acum?

Reacție adversă după administrarea vaccinului Pfizer. Un medic din secția ORL a Spitalului Județean Vâlcea a avut o reacție extrem de rară după administrarea serului. Conform datelor Ministerului Sănătății, tânăra a avut o paralizie facială temporară. Acest caz fiind primul înregistrat în România în urma vaccinării anti-COVID.

„Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacții adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty)”, se arată în comunicatul de presă.

Reacție adversă după administrarea vaccinului Pfizer

Prin urmare, Ministerul Sănătății a venit cu o precizare, conform căreia, tânăra, la momentul actual se află într-o stare bună. Rezultatele analizelor efectuate, au demonstrat că nu au apărut modificări patologice.

Această reacție a vaccinului BioNTech Pfizer este una rară. Însă, se întâlnește și la alte tipuri de vaccin. Acest fapt fiind precizat și în prospectul medicamentului.În România, până pe 3 februarie au fost vaccinate mai mult de 620 de mii de persoane, dintre care 468.150 cu prima doză, iar 152.026 cu ambele. Aceste date sunt comunicate de  către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

În total, au fost înregistrate peste 2.000 de cazuri de reacții adverse după administrarea vaccinului. 482 fiind de tip local, adică durere la locul injectării, iar 1.548 sunt reacții generale, precum febră, alergii de tip urticarie, cefalee, mialgii, artralgii. Iar alte 13 cazuri de reacții sunt în curs de investigare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *