joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

(VIDEO) Imagini de la botezul în care a murit un bebeluș. Greșeala fatală pe care a făcut-o preotul în tipul botezului

Imagini de la botezul în care a murit un bebeluș. În presă a apărut înregistrarea video de la botezul unde a murit un bebeluș din Suceava. În imagini se vede clar care este greșeala fatală pe care a făcut-o preotul. Copilul a ajuns în stare gravă la spital, iar peste câteva ore a decedat.

În video se observă cum preotul scufundă bebelușul în cristelniță cu fața în sus și îi ține cu mâna gura și nasul. Ciprian Ioan Streza, profesor de Teologie Liturgică la Facultatea de Teologie din Sibiu a venit cu niște declarații pentru Adevărul.ro. Profesorul spune că în timpul botezului copiii sunt scufundaţi în apă cu faţa în jos.

Imagini de la botezul în care a murit un bebeluș

De asemenea și părintele Vasile Gavrilă, profesor de Teologie Liturgică la Facultatea de Teologie din Bucureşti declară care este adevăratul mod în care trebuie botezat un copil. Și acesta menționează că copilașul trebuie neapărat scufundat în apă cu fața în jos.

„Mânuţele copilului se lasă libere; preotul îl prinde pe copil de părţile corpului astfel încât coloana vertebrală să nu fie sub nicio formă pusă în pericol; nu i se astupă concomitent gura şi nasul, pentru că s-ar sufoca; cu podul palmei i se astupă gura, iar cu degetele i se astupă urechile, nasul rămâne liber. Afundarea se face foarte rapid, durează câteva secunde. În momentul în care este introdus în apă, copilul este ţinut cu o palmă de gât şi cap, cu faţa în jos, şi cealaltă mână stă între picioarele copilului pentru a putea să asiguri verticalitatea şi poziţia cea mai bună pentru coloana vertebrală”.Video-ul este publicat de activenews.ro și jurnaliștii de la Adevărul.ro au contactat doi preoții din Suceava. Aceștia au confirmat că filmarea a fost făcut în timpul botezului lui Iustin, bebelușul care peste câteva ore a murit. Din păcate, filmarea este foarte scurtă și putem observa că copilașul plângea, dar nu se știe dacă mai plângea și după ce a fost scos ultima data din apă.

Iustin, copilul de şase săptămâni a fost adus la spitalul din Suceava, luni dimineața, 1 februarie. A fost adus în stare critică după ce a fost scufundat în apă în timpul slujbei de botez. Bebelușul a intrat în stop cardio-respirator după botezul făcut la biserica ”Sfinţii Constantin şi Elena”, din cartierul Zamca al municipiului Suceava. După ce copilașul s-a învinețit, cei prezenți au sunat rapid la 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *