marți, decembrie 5, 2023
Actualitate

Avertizare meteo! Ploi și vânt puternic în toată România. Începând cu seara de 1 aprilie se schimbă vremea cardinal

Ploi și vânt puternic în toată România. O informare, privind vreme severă începând din seara de joi, de la ora 21:00, a fost anunțată de meteorologi. Aceasta va fi valabilă până în ziua de vineri, tot la ora 21:00. Vor fi înregistrate ploi moderate, intensitatea a vântului și instabilitate atmosferică, conform Digi24.

Meteorologii anunță ploi slabe sub formă de aversă, care vor fi însoțite de descărcări electrice. Avertizarea este valabilă începând cu seara de joi, până în prima parte a zilei de vineri în Crișana, Maramureș, ce mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova și Banat.

Ploi și vânt puternic în toată România

Astfel de fenomene se vor înregistra și în regiunile sud-estice, dar în cursul după-amiezii de vineri.

Pe arii restrânse, cantitățile de precipitații vor depăși 15-25 l/mp, prin acumulare sau în intervale scurte de timp. Prin urmare, se va favoriza topirea parțială a stratului de zăpadă din zona montană. Izolat se va semnala grindină.”În intervalul menţionat, vor fi ploi mai ales sub formă de aversă, însoţite şi de descărcări electrice, în noaptea de joi spre vineri (01/02 aprilie) şi în prima parte a zilei de vineri (02 aprilie) în Maramureş, Crişana, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în Banat şi în Moldova, iar în cursul după-amiezii zilei de vineri (02 aprilie), în special în regiunile sud-estice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15…25 l/mp, favorizând topirea parţială a stratului de zăpadă din zona montană. Izolat se va semnala grindină”, transmite ANM.

Vântul se va intensifica în aproape toate regiunile, în special în cursul zilei de vineri, cu viteze de 45-55 km/h, în general. Iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali, vântul va ajunge până la 80 km/h.

Vineri, termometrele vor indica până la 21 grade Celsius, însă datorită faptului că va predomina vântul, se vor resimți ca 12-15 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *