Avertizarea meteo a fost prelungită de ANM. Va fi vânt puternic și ploi, iar în unele zone ne vom aștepta și la grindină

Avertizarea meteo a fost prelungită de ANM. Avertizarea meteo de vreme severă, a fost prelungită de către meteorologi până luni seara. Temperaturile vor fi mai joase decât de obicei, în această perioadă. În plus, va ploua pe întreg teritoriu al României. În unele zone, existând riscul de apariție chiar și a lapoviței. Iar pentru zonele montane, mâine va fi cod galben de ninsori și viscol.

Începând cu această seară și până luni dimineața, va fi instabilitate atmosferică și se vor înregistra ploi moderate cantitativ. De asemenea, se va răci accentuat vremea și se va intensifica vântul.

Avertizarea meteo a fost prelungită de ANM

Conform meteorologilor, va ploua în toată țara. În special, averse vor fi în sud-estul României și vor fi însoțite de descărcări electrice. Izolat va cădea grindină.

La munte, începând de azi, în special la altitudini de peste 1500 de metri, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Astfel, se va depune un strat de zăpadă. Pe arii restrânse, în Transilvania, în Maramureș, în noaptea de duminică spre luni, se vor semnala precipitații mixte, temporar.

În majoritatea regiunilor, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 45-55 km/h, iar în zona montană înaltă, cu peste 70-80 km/h și zăpada va fi spulberată. Accentuat se va răci vremea în toată România, devenind, astfel, deosebit de rece pentru această perioadă.Cod galben pentru zonele montane

Din această seară, începând cu 18:00 și până luni dimineața, ora 10:00, zona Carpaților Orientali și a Carpaților Meridionali va fi sub cod galben.

La altitudini mari, de peste 1500 de metri va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul se va intensifica, cu rafale de peste 70-80 km/h. Vizibilitatea va fi redusă, datorită ninsorii care va viscoli și zăpezii spulberate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *