miercuri, septembrie 27, 2023
Actualitate

Prognoza meteo 5-11 aprilie. Iarna nu pleacă: Un val de aer rece traversează România

Prognoza meteo 5-11 aprilie. Un val de aer deosebit de rece pentru această perioadă, din Atlanticul de Nord, traversează toată Europa, inclusiv România. Și un ciclon islandez va aduce temperaturi mai joase decât ar fi normal pentru aprilie.

Iarna se va resimți din nou în Maramureș, Moldova, Transilvania și zonele montane. Se va forma chiar și un strat de zăpadă.

Prognoza meteo 5-11 aprilie. Luni

Săptămâna începe cu minime negative de -1 spre -3 grade, în nord, nord-est și nord-vestul țării. În zonele montane, temperaturile vor scădea până la -8 grade. În zona Munteniei și Olteniei minimele vor fi de 1-2 grade.

Maximele zilei, la nivelul întregii țări, va ajunge la 11-13 grade.

Precipitațiile vor fi prezente, în special, în estul și sud-estul României, izolat prin Moldova și Transilvania. În zonele montane vor cădea sub formă de ninsori.

Citește și: Ce vreme ne așteaptă de Paște? ANM aduce toate informațiile despre prognoza meteo în perioada 5 aprilie – 3 maiPrognoza meteo 5-11 aprilie. Marți

Se vor păstra minime negative de -1 spre -3 grade, în nordul Moldovei, Maramureș și Transilvania. În zona Munteniei, Olteniei, și sudul Transilvaniei minimele vor trece ușor peste 0 grade.

Maximele în Muntenia, Oltenia, Moldova și Dobrogea ajung la 15-17 grade, pe când în Maramureș, Crișana și Banat, începe să se simtă prezența masei de aer rece, care va aduce maxime de doar 2-4 grade.

În Maramureș, Banat, Crișana, Transilvania, nordul Moldovei și sudul Dobrogei vor cădea precipitații.

Prognoza meteo 5-11 aprilie. Miercuri

În sudul României, minimele vor ajunge până la 6 grade, iar în nord doar până la 1-3 grade. În zonele montane vor fi temperaturi negative.

Maximele vor fi destul de mici pentru această perioadă. În Moldova, Maramureș și Transilvania nu trecem peste 2-4 grade. Iar în restul țării vor fi 9-11 grade.

Precipitațiile vor fi prezente pe întreg teritoriu al țării, fiind mai intensificate în Transilvania și zonele montane, unde vor cădea sub formă de ninsoare.Prognoza meteo 5-11 aprilie. Joi

Minimele negative, la nivelul întregii țări vor fi de 0 spre -2 grade, iar în Maramureș, nordul Moldovei și Transilvania chiar -4, -5. În sub, vor fi temperaturi pozitive de 1-3 grade.

Maximele se păstrează modeste, de 9-11 grade în cea mai mare parte a României, excepție fiind Transilvania și Maramureș cu doar 4-6 grade. Iar în zonele montane vor fi tot indici negativi de -4, -5 grade.

Vor fi și precipitații la nivelul întregii țări. Vor cădea cantități de doar 1-3l/mp.

Prognoza meteo 5-11 aprilie. Vineri

Încă o noapte destul de rece, cu minime negative până la -3 grade în toată țara, excepție, Transilvania cu -4,-5 grade.

Maximele, la nivelul țării vor ajunge la 12 grade. În zonele montane păstrându-se temperaturi negative de -2, -3 grade pe creste.

Sunt posibile doar precipitații slabe în sud și sud-est. Iar în zonele montane vor fi ninsori.Sâmbătă

Începe procesul încălzirii. Astfel, maximele vor ajunge la nivelul întregii țări la 14-16 grade.

În zonele montane se păstrează temperaturi mai joase, dar deja pozitive de 6-8 grade.

Precipitațiile nu vor fi prezente.

Citește și: Avertizarea meteo a fost prelungită de ANM. Va fi vânt puternic și ploi, iar în unele zone ne vom aștepta și la grindină

Duminică

Săptămâna se încheie cu 16-18 grade în sudul României și cu 13-15 grade spre nord. Zonele montane continuă să păstreze valori mai mici, de doar 8-10 grade.

Precipitațiile își vor face prezența în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și zonele montane. Vor cădea sub formă de ploaie, excepție făcând crestele montane, unde va predomina ninsoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *