miercuri, septembrie 27, 2023
Lifestyle

Plantele medicinale ce curăță sângele. Acestea stimulează eliminarea deșeurilor și ajută la reglarea nivelului de zahăr și colesterol

Plantele medicinale ce curăță sângele sunt foarte importante de cunoscut. În limbajul naturist, acestea se mai numesc și plante alternative. Din această categorie fac parte: păpădia, pătlagina, brusturele, urzica și multe altele.

Despre unele veți găsi informația utilă mai jos. Anume aceste plante sunt cele mai benefice pentru a avea grijă de calitatea sângelui. Ele influențează bine metabolismul și asimilarea nutrienților.

Plantele medicinale ce curăță sângele. Pătlagina

Sunt două tipuri de pătlagină, cu frunza lată și cu frunza îngustă. Ambele tipuri au proprietăți benefice și terapeutice pentru organismul uman. Se pot utiliza atât frunzele acestei plante, cât și semințele. Se recomandă persoanelor care au rinichi și ficat bolnavi, au probleme cu pielea, înfățișare palidă, eczeme, etc. Pătlagina se poate utiliza pentru a face infuzii, tinctură, comprese cu frunze sau creme.
Păpădia

Efectele puternice diuretice a păpădiei sunt cunoscute de toți. Această plantă poate fi folosită și ca laxativ. Ea permite eliminarea toxinelor din organism, anume prin urină. Acest lucru permițând mineralelor importante să rămână în organism.

Păpădia este bogată în potasiu și fier. Se pot consuma frunzele ei crude sau de adăugat în diferite salate. Iar din rădăcina de păpădie se poate face ceai sau tinctură.
Plantele medicinale ce curăță sângele. Brusturele

Cea mai purificatoare de sânge plantă, cu siguranță, este brusturele. Această plantă are proprietăți uimitor de benefice pentru organismul nostru. Ea are proprietatea de a îmbunătăți circulația sangvină, de a înlătura stagnarea respiratorie dar și urinară.

Brusturele stimulează eliminarea toxinelor și deșeurilor din organism. Este benefic și pentru persoanele ce suferă de diabet zaharat, pentru că nu permite ridicarea nivelului de glucoză în sânge.

Din brusture de poate face tinctură, ceai sau capsule. Persoanelor însărcinate sau celor care alăptează nu este recomandat.
Urzica

Urzica este o plantă subapreciată de multă lume. Aceasta se întâmplă datorită frunzelor ce înțeapă și irită pielea. Însă, urzica are proprietăți benefice în problemele anume cu pielea sau a scalpului. Iar în cazul infecțiilor urinare, ajută la eliminarea acidului uric.

Pe lângă beneficiile enumerate mai sus, urzica mai este cunoscută și ca un bun purificator al sângelui. Poate înlătura și durerile musculare și articulare.

În scop medicinal este folosită întreaga plantă. începând de la frunzele ei, și terminând cu rădăcina. Se poate face ceai, tinctură sau chiar suc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *