Burger classic. Rețeta unui burger pe care poți să-l faci ușor acasă în doar 30 de minute
Burger classic. Cu toate că burger-ul se consideră o mâncare nesănătoasă și foarte grasă, poți să-ți permiți măcar o data în an să o mănânci. Astfel, vă prezint rețeta unui burger classic care poate fi ușor gătit la tine în bucătărie cu doar câteva ingrediente.
Rețeta este concepută pentru două porții. Dacă vrei să gătești pentru mai multe persoane, trebuie să dublezi sau să triplezi numărul ingredientelor.
Burger classic. Toate ingredientele necesare:
- 2 chifle de burger
- 2 chiftele de burger din carne de vită, aproximativ 200 g
- 2 castraveți murați
- 2 linguri ketchup
- 1 roșie
- câteva frunze de salată
- 2 linguri ceapă prăjită
- 2 lingurițe muștar clasic
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- sare și piper
Cum poți găti această rețetă în doar 30 de minute?
Primul pas pe care eu îl fac când mă apuc să fac burgerii este să pun chifteluțele de carne de vită la prăjit. De obicei, urmăresc instrucțiunile de pe ambalaj. Și acolo scrie că trebuie să punem puțin ulei în tigaie, se pune peste chifteluțe sare și piper după gust și după ce uleiul este bine încins se așază chifteluțele. Trebuie prăjite pe ambele părți timp de 20 sau 25 de minute.
În timp ce se gătesc chifteluțele de vită, trebuie să spălăm roșia și două sau patru frunze de salată. Se lasă să se scurgă de apă puțin și roșia o puteți tăia felii. Mai apoi tăiați fâșii subțiri castraveții murați.
Iar acum tăiați chiflele de burger în jumătate și nu uitați să le rumeniți cu partea tăiată în jos într-o tigaie. Mai apoi, partea de sus trebuie unsă cu muștar și partea de jos cu ketchup.
Iar acum trebuie să unim toate ingredientele. Astfel, începem cu partea de jos a chiflei și punem peste ea frunze de sală, chifteluțele de vită, feliile de roșii, o lingură de ceapă prăjită și fâșiile de castraveți. La final, se pune deasupra jumătatea de chiflă. Burger-ul este gata și poate fi mâncat cu cartofi prăjiți. Mmm, ce bun e !