joi, noiembrie 30, 2023
Lifestyle

Ce efecte are bicarbonatul de sodiu asupra organismului nostru? Care sunt beneficile și cum se utilizează?

Ce efecte are bicarbonatul de sodiu asupra organismului nostru? Bicarbonatul de sodiu este cunoscut de toate gospodinele ca praful de copt. Însă, praful de copt mai are câteva substanțe în plus. Bicarbonatul este foarte benefic pentru organismul uman, dar se poate utiliza și în gospodărie. Este un compus chimic minune, ce te poate ajuta în multe situații.

Această pulbere are proprietăți benefice împotriva afecțiunilor gastrice, dar și te poate salva când ai probleme cu pielea. Mai jos voi descrie efectele bicarbonatului de sodiu asupra organismului, și cum îl putem utiliza corect.

Ce efecte are bicarbonatul de sodiu? Uz intern

Bicarbonatul de sodiu te poate scăpa de arsuri gastrice. Are proprietatea de a alcaliniza aciditatea din stomac. Astfel, dacă te doare stomacul sau ai reflux gastro-esofagian, ia o linguriță de pulbere și amestec-o în 50 ml de apă și consum-o. Aceasta îți va neutraliza aciditatea în exces ce persistă în stomac și te vei simți cu mult mai bine.

Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să previi apariția infecțiilor urinare. Ia o linguriță de prăfuleț și pune-o în ceai, apoi amestecă. Astfel, dacă vei bea așa ceai de una-două ori pe zi, vei reduce semnificativ riscul de apariție a infecțiilor urinare.
Febra musculară apare în urma efortului fizic. Dacă simțiți că ați exagerat cu sportul, bicarbonatul de sodiu vă va ajuta să reduceți durerile. Luați doar o linguriță și dizolvați-o în puțină apă. După ce o veți consuma, acidoza din mușchii antrenați se va neutraliza, și durerea se va ameliora.

Citește și: Cum poți utiliza bicarbonatul de sodiu în gospodărie?
Bicarbonatul de sodiu pentru uz extern

Sunt mai multe afecțiuni cutanate ale pielii ce le poate rezolva bicarbonatul. Unele din ele sunt: acnee, coșuri, formațiuni tumorale. Datorită faptului că se alcalinizează mediul, flora bacteriană nu se poate dezvolta. Din acest motiv, bicarbonatul de sodiu este benefic pentru igiena pielii, în special dacă aveți ten gras.

Bicarbonatul poate ajuta la tratarea micozei la unghii. Desigur este dificil de tratat micoza, dar bicarbonatul de sodiu, va ajuta unghia să se vindece într-un timp mai rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *