miercuri, septembrie 27, 2023
Lifestyle

Tipurile de ceai care se beau seara. Aceste plante te vor ajuta să dormi ca un bebeluș

Tipurile de ceai care se beau seara. Din diferite motive, putem dormim rău noaptea. Uneori apar probleme la serviciu, avem o zi stresantă, suntem obosiți sau avem o stare de sănătate nu prea bună. Toți acești factori influențează calitatea somnului, care la rândul lui, ne poate afecta sănătatea, relațiile cu familia sau prietenii.

Din motiv că nu avem o odihnă suficient de calitativă, involuntar începem să ne simțim mai prost. Iar cheful de viață și concentrația pot dispărea. Anume din acest motiv, trebuie să acordăm suficientă atenție modului cum ne relaxăm. Iar ceaiurile naturale pot să te ajute.

Tipurile de ceai care se beau seara. Ceaiul de sunătoare

Ceaiul de sunătoare este recomandat, în special, persoanelor ce sunt supuse stresului sau care sunt expuse depresiei. Această infuzie te va ajuta să te calmezi, să-ți liniștești bătăile inimii și să-ți eliberezi creierul de gândurile de prisos. 

Se prepară în modul următor: turnăm apă clocotită peste 2 lingurițe de plantă. Lăsăm să se răcească până devine posibil de consumat, adăugăm miere de albine și bem ceaiul cu puțin timp înainte de culcare. Este important de menționat că nu se recomandă de consumat pe stomacul gol și femeilor însărcinate.

Citește și: Top 5 trucuri pentru un somn calitativ.
Tipurile de ceai care se beau seara. Ceaiul de busuioc

Acest ceai este renumit din bătrâni. Are efecte calmante și proprietatea de a trata insomnia și anxietatea. Ceaiul de busuioc liniștește întregul organism. Începând de la migrene, și terminând cu tensiunile nervoase.

Modul de preparare: într-o cană se pune o lingură de flori și frunze de busuioc, iar deasupra se toarnă apă fiartă. Se lasă la infuzat aproximativ 10 minute și se consumă seara, după masă.
Ceaiul de valeriană

La fel ca și pastilele din valeriană, ceaiul are un efect uimitor de a liniști. Are proprietatea de a calma sistemul nervos, dar și nevroza cardiacă.

Se prepară în modul următor: turnăm apă clocotită peste o linguriță de plantă mărunțită. Lăsăm la infuzat pentru 7-8 minute și apoi filtrăm ceaiul. La fel ca și ceaiurile anterioare, se consumă înainte de culcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *