miercuri, septembrie 27, 2023
Lifestyle

Beneficiile drojdiei de bere. Ce proprietăți curative are?

Beneficiile drojdiei de bere. Drojdia de bere este bine cunoscută pentru proprietățile sale, în special, atunci când vorbim despre patiserie. Însă, are și o mulțime de beneficii și proprietăți pentru sănătatea noastră.

Îmbunătățește imunitatea

Cu drojdie, bine se tratează o bună parte de de boli infecțioase, dar și răcelile. Pentru aceasta este nevoie de consumat pe o perioadă de 3 săptămâni câte 3 lingurițe. De asemenea, cu acest tratament poți ține sub control hepatitele virale A, B, C.

Reduce colesterolul și combate hipertensiunea

Consumul de drojdie de bere are li proprietatea de a combate hipertensiunea și să reducă nivelul de colesterol în sânge. Iar acest aspect este foarte important, pentru că problemele enumerate, duc la apariția bolilor cardiovasculare. Persoanele care suferă de boli cardiace, trebuie să consume deseori suplimente alimentare ce conțin drojdia de bere.

Pentru a reduce colesterolul și combate hipertensiunea se recomandă de consumat câte o linguriță înainte de mese, 3 ori pe zi, pentru o perioadă de 20 de zile.

Acest tratament este recomandat persoanelor ce suferă de anemie și celor care au probleme cu asimilarea mineralelor. Cel mai frecvent, a magneziului și a calciului.

Citește și: Beneficiile verzei murate.
Beneficiile drojdiei de bere. Ajută să slăbești

Persoanele care doresc să slăbească prin intermediul unei cure de slăbire naturală, pot consuma cu încredere drojdia de bere. Câte 3 lingurițe pe zi, pentru o perioadă de 21 de zile se consumă. De preferat este să se consume înainte meselor, adică pe stomacul gol. Drojdia are proprietatea de a tăia pofta de mâncare și dorința de a consuma alimente dulci, care conțin zahăr. Prin urmare, ajutând diabeticii inclusiv.

Beneficiile drojdiei de bere pentru diferite categorii de vârstă

La copii, drojdia de bere ajută la procesul de dezvoltare și creștere, dar și întăresc oasele.

Adolescenților i se recomandă pentru dezvoltarea intelectuală și combaterea emoțională ce este cauzată de hormoni.

Pentru adulți, o cură ce conține drojdia de bere este benefică pentru lupta cu stresul și supraoboseala.

Iar pentru vârstnici, drojdia ajută în lupta cu bolile degenerative ale sistemului nervos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *