joi, noiembrie 30, 2023
Lifestyle

Călcâiele crăpate. Cum să le tratăm fără chimie?

Rețete naturale pentru călcâiele crăpate! Călcâiele crăpate reprezintă nu doar o problemă estetică, ci și una de sănătate. Această problemă mai este cunoscută și ca fisuri la nivelul pielii călcâiului. Acestea sunt soldate cu dureri și disconfort. Trebuie neapărat tratate și de aplicat un tratament eficient, căci această problemă nu va dispărea de la sine.

Metodele ce vor fi prezentate mai jos sunt 100% naturale și eficiente. Alegeți-vă una din ele, pentru a scăpa de problema ce persistă.

Călcâiele crăpate. Mierea de albine și suc de lămâie

Acest tratament este unul dintre cele mai populare și eficiente. Are proprietatea de a regenera mai repede pielea și de a o face mai fină și mai sănătoasă. Mierea de albine amestecată cu sucul de lămâie este antibacteriană și totodată hidratează pielea.

Pentru a prepara amestecul, adăugați la mierea de albine, două linguri de suc de lămâie. Se amestecă bine și se aplică pe zona cu probleme. Apoi încalță o pereche de șosete și se lasă pe pentru câteva ore.
Ulei de cocos

Uleiul de cocos este folosit pe scară largă în domeniul cosmetologiei. De asemenea, este benefic și pentru pielea de pe călcâie. Are proprietatea de a lupta împotriva ciupercilor și infecțiilor, dar și hidratează bine pielea.

Pentru a trata călcâiele crăpate, trebuie să faceți următoarele acțiuni. Înainte de culcare, să vă înmuiați picioarele în apă caldă, apoi uscați-le complet. Se aplică un strat gros de ulei de cocos extravirgin pe călcâie și se încalță o pereche de șosete. Se va ține uleiul pe toată durata nopții pentru a beneficia de tratament pe deplin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *