Beneficiile ceaiului de ceapă. Tratează răceala și reduce nivelul de colesterol
Beneficiile ceaiului de ceapă! Un ceai mai puțin cunoscut dar care are o mulțime de proprietăți, este ceaiul de ceapă. Consumând doar o ceașcă pe zi, veți putea ține departe o mulțime de boli. Se prepară extrem de ușor și este o băutură ce va întări semnificativ imunitatea.
Reglează nivelul de colesterol
Datorită faptului că ceapa este bogată în flavonoide, aceasta permite să menții nivelul de colesterol corespunzător. Se produce mai mult colesterol bun, iar colesterolul rău îl reduce în organism. Astfel, vă veți putea bucura de o bună sănătate a inimii și a întregului sistem cardiovascular.
Beneficiile ceaiului de ceapă. Îmbunătățește digestia
Ceapa este o sursă bogată de inulină, ceea ce permite menținerea intestinului sănătos. Ceaiul de ceai consumat regulat, va permite buna funcționare a tractului digestiv și a va ține la distanță balonarea, constipația și indigestia.
Protejează împotriva răcelii
Tusea și răceala sunt cele mai frecvente boli ale iernii. Dar uneori pot apărea și în perioada caldă a anului. Consumați o ceașcă de ceai de ceapă pe zi, pentru a trata aceste. Ceaiul de ceapă conține puternici compuși antibacterieni și antiinflamatori, care permite tratarea și prevenirea răcelii, tusei și a frigului.
Beneficiile ceaiului de ceapă. Ajută să adormi mai repede
Ceaiul de ceapă conține aminoacizii L-triptofan, care sunt sedative naturale. Astfel, te va ajuta să adormi mai repede, dar și să reduci stresul acumulat pe parcursul zilei.
Citește și: 4 trucuri ca să adormi mai repede.
Reduce nivelul zahărului
Proprietățile antiinflamatoare și antioxidante a ceaiului de ceapă, permit menținerea sub control a nivelului de zahăr în sânge. Un studiu recent a demonstrat că microorganismele din ceapă nu permit creșterea nivelului de glucoză în sânge. Astfel, fiind benefică pentru persoanele ce suferă de diabet de tip 2.
Cum se prepară?
Se pune la fiert 400 ml de apă și se adaugă o ceapă tocată în ea. Deasupra se mai pune și 2-3 căței de usturoi zdrobit și o frunză de dafin. Apoi se mai fierbe câteva minute și după se strecoară. Puteți adăuga miere de albine sau puțin zahăr pentru a îndulci ceaiul.
Se recomandă de consumat în fiecare dimineață pe stomacul gol, pentru a obține cele mai multe rezultate. Se mai poate bea și o cană seara, cu cel puțin o oră înainte de culcare.
Citește și: Ceaiul de cătină. Ce beneficii pentru sănătate are și cui îi este interzis?