Beneficiile semințelor de chia. Ce proprietăți au și cum să le consumăm?

Beneficiile semințelor de chia. Semințele de chia sunt de culoare negru-gri și au originea din Mexic și Guatemala. Sunt pline de vitamine și minerale. Ne pot ajuta să slăbim mai ușor și să lupte eficient împotriva radicalilor liberi.

Semințele de chia sunt bogate în potasiu, iar concentrația acestuia este chiar de două ori mai mare decât a bananei. Conțin mai multă proteină decât orice alte tipuri de semințe, de 3 ori mai mulți antioxidanți decât cruciferele și de 5 ori mai mult calciu decât laptele de vacă.

Beneficiile semințelor de chia

Datorită faptului că sunt pline de fibre, consumul unei cantități mici de semințe, ne poate da o senzație de sațietate. Astfel, reducând pofta noastră de mâncare, și reglează apetitul alimentar.

Aceste semințe practic nu au nici un gust, doar puține asocieri cu alunele de pădure. Au un avantaj extrem de mare, care contră în faptul că poate fi combinat aproape cu orice fel de mâncare. Prin urmare, combinându-le cu diferite alimente, vom putea beneficia la maxim de toate proprietățile lor.
Semințele de chia sunt o sursă bogată de antioxidanți, în special de omega-3. Acest fapt, permite ameliorarea durerilor în articulații și eliminarea substanțelor nocive din organismul nostru.

Se consumă semințele date în diferite moduri. Cel mai răspândit, este adăugarea lor în diferite tipuri de salate de fructe sau legume. Se mai pot amesteca cu iaurt și apoi de băut. Dacă doriți să le consumați la micul dejun, trebuie de seară să le puneți la înmuiat în apă. Se pune o lingură de semințe de chia, la 10 linguri de apă.

Se recomandă de luat nu mai mult de două linguri de semințe pe zi. Iar cel mai bine ar fi de consumat semințe de chia germinate, întrucât la toate beneficiile pe care le au, se va mai adăuga și clorofila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *